Sider

mandag 17. desember 2012

PTF - Grafisk

Denne uken hadde vi grafisk. I grafisk fikk vi i oppgave å designe et cd-cover. Dette var en ganske gøy oppgave, og jeg følte jeg mestret mer i illustrator etter denne uken. Det krevet en del arbeid, men det var verdt det. Oppgaven var litt annerledes og det gjorde det litt mer spennende.

Dette er da det ferdige resultatet av cd-coveret mitt.

- Julianne Isabellë

PTF - Magasin forside

Forrige uke hadde vi i oppgave å lage en magasin forside. Vi har nå blitt delt inn i grupper sammen med A-klassen også skal vi være i de gruppene i tre uker. En uke har vi film, en annen foto og siste uka grafisk. Forrige uke hadde jeg da altså foto, der fikk vi i oppgave å lage en magasin forside. Jeg tok bilder i fotostudio også skulle jeg sette sammen bildet slik at det kunne passet på en forside. Dette var en ganske spennende oppgave og det var utrolig gøy. Det krevde ganske mye, og det var litt vanskelig.

Grunnen til at jeg har valgt å bruke lilla tekst er fordi det nærmer seg jul og lilla er advent. Dette bladet er spesielt tilpasset tenåringsjenter, og rundt denne tiden begynner det å nærme seg ball. De diverse temaene jeg har valgt å ta med i bladet er også tilpasset til tenåringsjenter.



- Julianne Isabellë


fredag 7. desember 2012

Parodi - Sex and the city

Forrige uke fikk vi i oppgave å lage en parodi av en video, da fikk vi fem videoer vi kunne velge mellom. Den gruppen jeg var på valgte Sex and the city, dette var en morsom oppgave. Det tok en god del timer å få filmer alt sammen, og etterpå var vi nødt til å sette klippene sammen til en video. Etter masse stress og mange timer med filming og klipping, så ble dette resultatet:

- Julianne Isabellë

onsdag 5. desember 2012

Ideer til magasinforside

Denne uken har vi PTF (prosjekt til fordypning) og denne uken har jeg foto. Og i foto har vi fått i oppgave at vi skal lage en magasinforside til et blad. Først skulle vi lage tre forslag til hvordan vår forside kunne se ut.

1. SEVENTEEN PROM
Dette var det første bladet jeg kunne tenkt meg å lage forside til. Dette bladet skriver for det meste om hår, mote og sminke. Med andre ord er det et skikkelig jenteblad, målgruppen for dette bladet er 16-25 cirka. 
- Jeg ville hatt juletema som temaet på forsiden. Og da skal ei venninne av meg gå med rød kjole, nisse øredobber og ha røde lepper. Og kanskje ta en snor og henge julekuler rundt halsen hennes. Også ville jeg hatt henne til å posere sidelengs mens hun slenger slengkyss.
Noen av ideene til hvilken tekst jeg skulle hatt på forsiden kan være: 1-2-3 sminke, 10 trendy kjoler og Red Carpet.

2. Teen VOUGE


Dette er da blad nummer to som jeg kunne tenkt meg å lage forside til. I dette bladet skriver de om kjendiser, ekslusive møter, klær og sminke. Dette er et blad for tenåringsjenter, og målgruppen er 15-20 cirka. 
- Jeg ville tatt bildet ute i snøen. Hun skulle hatt på ser en trendy strikkegenser, ullsokker, beige tights og hvis pels lue. På bildet ville jeg hatt henne sittende og blåse snø mot kameraet. Hun skulle også hatt snø i håret, og hatt noen pakker liggende rundt henne.

3. Fight Sport
Dette er det tredje bladet jeg kunne tenkt meg å lage forside til. I dette bladet skriver de om alle slags kampsporter, boksing, kickboksing, RAW wrestling og lignende. Dette er et blad som passer best for menn eller spesielt innterreserte personer. 
- Jeg ville helst tatt dette bildet inne i et treningsenter med boksesekk. Hun skulle hatt på seg en sports bh, hvit singlet, og trenings tights. Også skulle hun hatt håret i strekk og brukt fighter eller everlast boksehansker. Hun skulle stått å slått mot kameraet som posisjon.

- Julianne Isabellë

fredag 23. november 2012

Øvingsoppgave - Mastershot

I går, altså torsdag fikk gruppen min en oppgave hvor vi skulle filme et stykke som vi fikk av læreren, der vi skulle bruke mastershot teknikken. Oppgaven vi fikk gikk ut på at en person skulle gi en tyggi til den andre, også tar personen to tyggier. Også begynner de å kranlge fordi personen tok to istedenfor en.
Mastershot er at vi filmer hele stykket i en kameravinkel, deretter filmer vi hele stykket i en annen vinkel. Til slutt sitter vi igjen med mange forskjellige utsnitt til et stykke. Men jeg var der ikke i går, så jeg fikk ikke vært med å filme. Men her er hvertfall videon som ferdig resultat:


- Julianne Isabellë

Øvingsoppgave - Singleshot

På onsdag fikk vi en oppgave der vi skulle filme en kort-film, med teknikken Singleshot. Singleshot er når en filmer mange små-klipp, og setter de sammen.

Her er resultatet, men det er uten lyd.

- Julianne Isabellë

Film/Lyd - Dubbing

Denne uka ble vi delt inn i grupper på 5 stk. På min gruppe er vi seks stk. De jeg var på gruppe med, er: Vilde, Margrethe, Stine, Tonje og Yiren.

Oppgaven var at vi skulle finne en videosnutt på ca. 2 min, og legge på alt av lyder og stemmer som var på klippet. Denne oppgaven var ganske spennede, ettersom vi skulle i studio for å spille inn stemmene våre som vi skulle bruke i videon. Og i tillegg måtte vi finne ting som utgjorde alle lydene, slik at vi kunne bruke dem også.

Her er da min video, slik det ferdige resultatet ble.

- Julianne Isabellë



fredag 9. november 2012

Journalistikk

De siste tre ukene har vi jobbet med emnet journalistikk.

Uke 1: Planlegging av intervju.
- Finne ut hvem vi ville intervjue
- Kontakte han/hun
- Avtale tid og sted

Uke 2: Intervjuet foregikkk. 
- Møte intervjuobjektet
- Intervjue
- Ta portrettbilder
- Skrive intervjuet

Uke: Jobbet med designet i InDesign.
- Lage et magasin oppsett i InDesign
- Legge inn bildet
- Lage overskrift, ingress, faktaboks og bildetekst
- Rette intervju teksten
- Sette inn brødtekst
- Finne passende skrifter
- Levere


- Julianne Isabellë

fredag 19. oktober 2012

Fotomontasje - Original bildet

Etter flere timers arbeid med fotografering og redigering er jeg endelig ferdig med original bildet mitt. Det og ta alle bildene gikk i grunnen ganske fint, klarte å få det til på en bra måte. Selvom hun jeg valgte som "modell" egentlig var syk, så gjorde vi det beste utav alt. Redigeringen tar gjerne litt lenger tid ettersom du må fikse på småting, klippe og lime og gjøre alt slik du vil ha det. Det er liksom om å gjøre å få et mest mulig perfekt resultat, er resultat du er fornøyd med selv.

Her er da original bildet mitt, jeg selv er i grunnen nokså fornøyd :-)

Du kan se stor forskjell fra prøvebildet til original bildet, ble mye mer fornøyd med lyset og fargen på original bildet. Og plasseringen og lignende.

- Julianne Isabellë

Fotomontasje - Prøvebilde

Nå, eller egentlig på onsdag laget jeg prøvebildet. Slik at jeg kunne se cirka hvordan bildet mitt ville bli seende ut når jeg skulle ta original bildet. Men jeg har gjort en del forandringer da på både ideen og på prøvebildet. Fordi på prøvebildet skal man jo ikke bytte klær på personen og lignende. Vi tar prøvebilde for å finne ut om plassen du har valgt fungerer, og hvordan personene skal sitte, at det er plass til alle og lignende.

Dette bildet er da prøvebildet mitt. Det er gjort en del forandringer fra dette bildet til det originale bildet. Men ble greit nok fornøyd med prøvebildet, fant ut av alt det jeg trengte å vite før jeg tok original bildet.

- Julianne Isballë

onsdag 17. oktober 2012

Fotooppgave - Montasje

Denne uken har vi fått i oppgave å lage en fotomontasje. Det vil si at vi skal ta bilde en plass, av kun en person, og denne ene personen skal da være mange forskjellige. Vi skal ta bilder foreksempel i stua, mange bilder av en person i forskjellige klær, der personen gjør forskjellige ting og har forskjellige uttrykk. Først skulle vi lage tankekart over de ulike ideene til hvor vi kunne ta bilder. Deretter skulle vi velge ut tre av de plassene og lage et tankekart til hver av de tre plassene. Etterpå skulle vi lage en skisse til alle tre plassene.

Her er da det første tankekartet til selve oppgaven.

Her er da tankekartet til den første plassen jeg valgte, nemlig verksted.

Her er skissen til hvordan jeg kunne tenkt meg at bildet på verkstedet skulle sett ut. Det er gjort noen endringer utenom tankekartet, for hun dama som står og sjekker motoren utfører også en samtale med arbeidsmannen som ligger under bilen. Og businessmannen er frustrert over at sønnen har tatt ut alle legoklossene inne på verkstedet og sitter der og leker, når han egentlig skulle vært i barnehagen.

Her er da tankekartet til den andre plassen jeg valgte, nemlig stua. Det er her jeg kommer til å ta bildet.

Her er da skissen til stua, det er dette jeg kommer til å gjøre om til et bilde. Det er gjort noen endringer her også fordi det er ikke så lett å vise uttrykk, klær og lignende på et tankekart ettersom jeg ikke er så flink til å tegne. Men det kommer til å være mer uttrykk på bildet, og flere personer som ser på hverandre altså blikk kontakt, og snakker med hverandre. Altså slik at det ser litt mer ekte ut, sånn at det ser ut som om det er flere personer til stedet på bildet, selvom alle egentlig er en og samme person.

Dette er da tankekartet til den tredje ideen jeg hadde, nemlig stranden.

Dette er skissen til hvordan jeg kunne tenkt meg at bildet på stranden skulle sett ut. Men det er også gjort noen endringer her, gutten som ligger begravd i sanden er sur over at storesøster som ligger ved siden av han har begravd han i sanden og nå bare snur seg fornøyd rundt og hører på musikk. Mens Gutten som ligger under parasollen er fornærma over at alle de andre har lyst til å være på stranden enda mens han egentlig vil hjem, derfor har de akkurat kranglet.




Her er da arbeidsplanen jeg har laget for denne uken, slik at jeg har bedre oversikt over alt jeg skal gjøre og når jeg skal gjøre det.

- Julianne Isabellë



mandag 15. oktober 2012

Piktogram

Uken før høstferien jobbet vi med piktogram hele uken. Det vil si at vi fikk noen temaer og velge mellom: Hotell, Cruiseskip, Barehage, Alderhjem og Ungdomsklubb. Det temaet hver enkelt valgte, skulle vi lage piktogramer til.

Først laget vi tankekart med mange ideer til det temaet vi valgte. Jeg valgte temaet cruiseskip. Også laget vi tre piktogramer først også leverte vi dem inn til en underveisvurdering. Og deretter skulle vi jobbe neste oppgave, dette var nemlig og lage de tre piktogramene inn i Illustrator.

Bildene vil desverre ikke laste opp.

- Julianne Isabellë

fredag 28. september 2012

Brennvidde 2

Denne oppgaven gikk ut på at vi skulle ta et portrettbilde av en person. På det første bildet skulle vi ta nærbilde av en person, der personen utgjør størstedelen av bildet.  På bilde nummer to skulle vi bruke zoom inn. Og vi skulle prøve å ha ansiktet like stort i dette bildet som det var i det første bildet. Jeg måtte gå lenger vekk, for så å zoome inn. Det som skjer på det første bildet er at man ser litt mer annerledes ut enn i virkeligheten. Man ser liksom litt forvridd ut.
Det som skjer på det andre bildet er at du får mer fokus på personen, og du ser mer lik ut som du gjør i virkeligheten.


18mm zoom

55mm zoom

- Julianne Isabellë


Panorama

Vi fikk en ekstra oppgave i foto i dag, fordi vi skulle ta fotosertifikatet og ettersom dette tar tid og de ikke klarer å ta alle på engang fikk vi en oppgave vi skulle fullføre. Oppgaven gikk ut på at vi skulle ta 3-5 bilder av noe, samme hva det var. Og etterpå skulle vi sette sammen alle bildene til et panoramabilde. Det jeg valgte var å ta bilde rett utenfor skolen, der de parkerer mopeder, firehjuler og sykler. Så satte jeg bildene sammen i photoshop, slik at det ble et panorama bilde.
Slik ble resultatet :-) 


Du får på en måte en panorama følelse av bildet, jeg synes hvertfall det ble utrolig kult. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men likte hvertfall hvordan konseptet ble.


- Julianne Isabellë

onsdag 26. september 2012

Indesign og Photoshop


For noen uker siden fikk vi både Indesign og Photoshop. Jeg har ikke rukket å bli helt kjent med noen av programmene. Men til nå er jeg utrolig fornøyd med begge. 

Indesign:

Indesign er et utrolig bra redigeringsprogram. Det er litt vanskelig å forstå i begynnelsen, men etterhvert går det bra. Du kan redigere på det meste her, du kan lage geomteriske figurer, og annet. Du kan lage tekstbilder og snu opp ned på teksten. Anbefales sterkt!


Photoshop:

Photoshop er jo er program de aller fleste har hørt om, eller har kjennskap til. Dette er også et redigeringsprogramm. Du kan redigere på nesten alt her: øyenfarge, lime inn flere ting og lignende. Det er litt komplisert og forstå i begynnelsen, men det er vel som de sier at øvelse gjør mester.

- Julianne Isabellë











Lukkertid

Lukkertid er hvor raskt kameraet skal ta bilde. Hvis du har rask lukkertid fryser du på en måte bildet, mens hvis du har lang lukkertid får du mer bevegelighet på bildet.

1. Dette bildet er tatt med rask lukkertid. Lukkertiden er: 1/125 sekund

2. Dette bildet er tatt med lang lukkertid. Lukkertiden er: 1/15 sekund

3. Dette bildet er tatt som panorering. Det vil si at jeg følgte bevegelsen med kameraet. Lukkertiden er: 1/15 sekund

- Julianne Isabellë

Brennvidde 1

Eksempel på hvordan brennvidde påvirker fotografisk komposisjon: Ved justering av avstanden mellom kamera og motiv mens man endrer brennvidde kan man se at hovedmotivet er samme størrelse, mens de andre motivene ved forskjellige avstand fra kameraet endrer størrelse.

Kilde: Wikipedia

Zoomet inn på bildet, med kamera lenger borte.



Zoomet helt ut, og tatt bilde nærmere.

- Julianne Isabellë

fredag 7. september 2012

Medienes dagsorden

- Hva er egentlig medienes dagsorden? Hva vil det si?

Det vil vel egentlig si at publikum får kun høre om de nyhetene som massemediene vil at publikum skal  høre. De vil bare fortelle oss om de nyhetene de selv ønsker å fortelle om. Det er på denne måten media er vaktbikkjer for de bestemmer innholdet, og hvilke nyheter vi skal få se om. På denne måten utifra dette ser vi at media har ganske stor makt over oss. Vi leser kun om det de bestemmer at vi skal lese om.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10060820

Denne ukas dagsorden har vel egentlig vært mest opptatt av seksten år gamle, Sigrid Giskegjerne Schetjne som ble funnet død etter flere uker med leting. Nå bruker mediene all den makten og all den tiden de har til å finne ut mer om saken, slik at de deretter kan skrive om saken. Det blir sprutet ut informasjon og ulike teorier rundt omkring. Hovedteorien - som står på fremsiden av alle nettaviser, og papirutgaver: er at hun mulig har blitt påkjørt.


Jeg var innom en del nettaviser nå, og alle skriver om denne saken. Så det er nok dette som er dagsorden denne uken, og det kommer nok til å bli det i noen uker framover.

- Julianne Isabellë

onsdag 5. september 2012

Fargelære - oppgaver

1a. Forklar substrakt fargesystem (cmyk), lag/finn illustrasjoner
1b. Forklar additativt fargesystem (rgb), lag/finn illustrasjoner

2. Forklar Ittens 7 fargekontraster. Lag/finn illustrasjoner til hver kontrast.

1a. Substrakt - fargeblanding
Når vi ser farger så ser vi de lysbølgene som blir reflektert. Det vil si overflaten absorberer det lyset/fargene vi ikke ser. Alle trykksaker er substraktiv-fargeblanding. Hvis vi blander alle fargene så får vi en farge som absorberer alt lys: svart.
Dette er en substrakt - fargeblanding.

1b. Additativ - fargeblanding
Når vi bruker additativ-fargeblanding jobber vi med selve lyset. TV-skjermer, scenebelysning bruker additativ-fargeblanding. Hvis vi blander alle lysfargene får vi fargen hvit lys.
Dette er en additativ - fargeblanding.

2. Johannes Ittens 7 fargekontraster er:
* Kulørkontrast
*Lyshetskontrast
* Kald/varm kontrast
* Simultankontrast
* Komplementærkontrast
* Metningskontrast
* Kontrast i areal

- Kulørkontrast: Det at vi har farger er en kontrast til ikke farger (gråtoner). Primær fargene er klarest.
Dette er kulørkontrast.

- Lyshetskontrast: Alle kulører kan gjengis fra lys til mørk.

Disse paprikaene beskriver lyshetskontrast fordi fargene er forsterket.

- Kald/varm kontrast: Noen farger oppleves som varme eller kjølige.
Her ser du et bilde der det rød/orange er varme farge og det blå er kalde kontraster.

- Komlementærkontrast: Komplementærfarger blir definert på ulike måter. Johannes Itten bruker følgende definisjon: "to pigmentfarer som blandet sammen gir en nøytral gråsvart tone, kalle vi komplementærfarger. "Med andre ord, et fargepar som ved substraktiv blanding gir fargen grå ved å blande dette fargeparet additivt gir det oss hvitt.

Dette er et eksempel på hvordan du blander farger, som blir kalt komplementærfarger.

- Simultankontrast: En farge blir alltid påvirket av andre farger, og kan derfor gi oss merkelige fargeopplevelser. Øyet vil framkalle komplementærfargen når vi betrakter en farge, for å oppnå fargebalanse. Vi kan se fenomenet hvis vi plasserer den samme gråfargen sammen med andre farger. Gråfargen vil få et skjær av komplementærfargen. 
Dette er et eksempel på simultankontrast.

- Metningskontrast: Farger som er helt ublandet (primærfarger) er reine, klare, sterke og glade. Blandes fargene med hvitt blir de lysere og kaldere, pastell. Farger blandet med brunt eller grått blir dempet, og roligere. Farger landet med svart blir dype, triste, og skaper en mystisk stemning.
Dette er et eksempel på metningskontrast.

- Kontrast i areal: Er hvor mye vi skal blande sammen av hver farge. 
Det du ser på dette bildet er at du foreksempel bruker litt av den blåfargen og masse av lyse grønn.

- Julianne Isabellë

mandag 3. september 2012

Oppgave - Komposisjon


Symmetrisk: Dette bildet er symmetrisk fordi hvis du deler bilde på midten så får du sånn noen lunde likt på begge sider. Det vil at hvis du setter en bein strek på midten av bildet så får du nesten helt likt på begge sider av streken.


Asymmetrisk: Dette bildet er asymmetrisk fordi hvis du deler bildet på midten så blir det ikke likt på begge sider. Det vil si hvis du deler bildet på midten får du foreksempel ikke hodet til løva på begge sider.

Rytmisk: Dette bildet er et rytmisk bilde fordi formene kommer om igjen og lager et rytmisk komposisjon og balanse.


- Julianne Isabellë & Stine





torsdag 30. august 2012

Skoleprosjeeekt

Vi fikk i oppgave å prøve å linke noe, så her er en link til vg :-) Det kommer nok til å komme mer senere, om hva denne bloggen skal inneholde og diverse. Vi får nok nøyere beskjed om hva vi skal ha med på bloggen etterhver.

http://www.vg.no


Skoleprosjekt - opprettelse av skoleblogg

Jeg heter Julianne Fredriksen, og jeg går i 1MFB på Vågen Vidergående skole. Vi fikk i oppgave og lage en skoleblogg, der vi skulle poste forskjellige ting vi gjør på skolen. Joda, det kan bli spennende dette, men høres litt stress ut også. SWAG!
Macbook liksom, haha