Sider

fredag 7. september 2012

Medienes dagsorden

- Hva er egentlig medienes dagsorden? Hva vil det si?

Det vil vel egentlig si at publikum får kun høre om de nyhetene som massemediene vil at publikum skal  høre. De vil bare fortelle oss om de nyhetene de selv ønsker å fortelle om. Det er på denne måten media er vaktbikkjer for de bestemmer innholdet, og hvilke nyheter vi skal få se om. På denne måten utifra dette ser vi at media har ganske stor makt over oss. Vi leser kun om det de bestemmer at vi skal lese om.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10060820

Denne ukas dagsorden har vel egentlig vært mest opptatt av seksten år gamle, Sigrid Giskegjerne Schetjne som ble funnet død etter flere uker med leting. Nå bruker mediene all den makten og all den tiden de har til å finne ut mer om saken, slik at de deretter kan skrive om saken. Det blir sprutet ut informasjon og ulike teorier rundt omkring. Hovedteorien - som står på fremsiden av alle nettaviser, og papirutgaver: er at hun mulig har blitt påkjørt.


Jeg var innom en del nettaviser nå, og alle skriver om denne saken. Så det er nok dette som er dagsorden denne uken, og det kommer nok til å bli det i noen uker framover.

- Julianne Isabellë

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar