Sider

mandag 20. januar 2014

Forbedre et rykte - Russen

I de to ukene som kommer skal vi jobbe med en oppgave som går ut på å forbedre ryktet til Norwegian eller russen. Grunnen til at vi kan velge Norwegian er fordi de har hatt store problemer i det siste, både tekniske problemer med fly og håndtering av passasjerer. De har blant annet ikke informert kundene sine om hva som er problemet, og de har heller ikke sagt noe om endrede avganger og ankomster. Russen har også lenge fått mye negativ oppmerksomhet på grunn av alkohol, bråk og en del politisaker.

Før vi fikk begynne med denne oppgaven, skulle vi gjøre en øvingsoppgave om en dramatiseringsform.    Vi jobbet i gruppet med øvingsoppgaven, og da fikk vi den aksepterte overdrivelse og skulle lage en reklame anngående shampoo.

Jeg jobber sammen med Levi på denne oppgaven, og vi valgte å forbedre ryktet til russen. Det første vi gjorde var å lage et tankerkart der vi skrev ned alle tingene vi tenkte på når vi hørte ordet russen. Etterpå kom vi frem til at vi skulle jobbe med grafisk, å lage en plakat - kampanje. Da skal vi lage tre plakater som har samme tema, men ser ulike ut. Etterhvert laget vi tre skisser som forslag til hvordan plakatene kunne se ut. Det første bildet er tankekartet, og de andre bildene er skissene fra de ulike ideene vi hadde. Problemstillingen er hvordan russen blir oppfattet, og det prøver vi å løse med denne fremgangsmåten. Fremover skal vi jobbe litt mer med skissene og finne ut hvordan vi ønsker at det ferdige resultatet skal se ut, og etterpå illustrerer vi dem og ferdigstiller dem.

Vi kommer nok til å gå for ide nummer 2, visste du at? Der har vi foreløpig tenkt at vi skal vise illustrasjoner av hvordan folk oppfatter russen, også skal det stå en "visste du at" fakta over bildet. "Visste du at" skal være en positiv fakta om russen, for å vise at det ikke alltid er slik man tror. Vi fikk noen linker vi kunne se på som omhandlet russen, der hentet vi noen fakta om hva som foregår og noe av det kan vi kanskje bruke. Vi kan nok bruke noen av omtalene som illustrasjoner der russen er dårlig fremstilt, slik at vi kan komme med en positiv fakta over. I tillegg fant vi noen linker selv:

http://www.dagbladet.no/2013/05/13/kultur/debatt/debattinnlegg/russetid/russefeiring/27152483/

http://www.vestbyavis.no/nyheter/article7113760.ece





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar