Sider

torsdag 2. mai 2013

Hvordan er det på vågen? - FRI PLATFROM

Nå skal vi jobbe med fri platform i fem uker fremover. Oppgaven går ut på at vi skal lage noe som kan vises frem til 9. og 10. klassingene som besøker skolen. I oppgaven skal vi vise hvordan det er å være eleve på Vågen vgs. Vi kunne velge om vi ville jobbe individuelt eller i par/grupper. Nå som vi har fri platform har hver enkelt mulighet til å jobbe med det den liker best. Vi kan jobbe med foto, film, grafisk eller lyd. Selve produktet kan være å lage en tegneserie, en brosjyre, en fotoserie, en tutorial, en digital historie, en dokumentarserie eller en stemningsrapport fra MK Vågen.

Individuelt eller gruppe?
Jeg skal være på gruppe sammen med Lillian.

Hvilken platform?
Film.

Hvem har hvilke roller?
Lillian: Skuespiller, Redigering
Julianne: Skuespiller, Kameramann

IDEEN VÅR:

Vi skal da lage en film om hvordan livet som elev på Vågen vgs er. Vi har funnet mange ideer, men vi er ikke helt sikkre på hvilken av de vi vil bruke enda. Det er både + og - med de ideene vi har kommet frem til nå, derfor har vi ikke konkludert med hvilken vi skal bruke enda.

ARBEIDSPLANEN VÅR:

Vi skal filme en del av scenene våre på skolen, fordi oppgaven vår går ut på å gi folk et inntrykk av hvordan skolen og eleven er. Vi skal filme noen av scenene i kantinen, gangene









Prefleksjon:

Oppgaven er å lage et produkt som presenterer hvordan Vågen Videregåendeskole er. Målgruppen er ungdomsskoleelever som kommer på hospitering til skolen vår. Produktet skal gi 9. 10.klasse et inntrykk av hvordan vi har det her på skolen.
Medieproduktet vi skal lage er en film. Grunnen til det er at det er film vi liker best. Det er også lettere å formidle budskap gjennom film, samtidig som det er mer sosialt enn for eksempel å lage en brosjyre.

Budskapet i vår film er at fordommene ikke alltid er sånn som i virkeligheten. Mange tror Vågen er full av hipstere, og at alle er wierdoer som går rundt med snåle klær. Når vi begynte på denne skolen lærte vi fort at det ikke var sånn her, å det ha vi tenkt å la 10.klassingene få vite.
For å få frem dette budskapet skal vi illustrere hvordan folk tror Vågen er, og så avsløre hvordan det egentlig er.
Det kan oppstå uønskede budskap som for eksempel at Vågen kan virke som en kjedelig plass, men dette skal vi klare å unngå ved å være med tydelige og være ops på hva som kan gå galt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar