Sider

fredag 8. november 2013

Filmplakat og cover

I disse to ukene har vi jobbet med å lage en filmplakat og et filmcover. I tillegg til dette skal vi blogge om målgruppe og personaer. Når vi begynte med denne oppgaven skulle vi lage skisser til hvordan vi ville at det ferdige resultatet skulle se ut, det blir ofte forandringer etter skissene, men det må man regne med. Her er skissene mine:






Her er det ferdige dvd-coveret mitt. Det ble ikke seende ut slik jeg tenkte når jeg laget skissene, men jeg synes det ble bedre slik som dette. Jeg valgte å ha dobbel skrift som tittel på fremsiden, da brukte jeg svart som hovedfarge og hvit som "skygge". På den streken som er mellom fremsiden og baksiden, valgte jeg å ha den dobble skriften litt uklarer på grunn av navnet. Meningen med dette er fordi når du driver med stoff så blir du ofte litt nedsatt i hodet på noen områder, og på noen ting ser du ting litt uklarere enn normalt. Bakpå står det litt om hva filmen handler om, terningskast, noen bilder fra filmen og tittel, regi, script, lyd, bilde osv. Bildet på fremsiden av dvd-coveret er redigert i Photoshop først, også er det lagt inn i Illustrator for å legge til lyd, og ferdigstille det. Jeg valgte å ha handlingsreferatet, terningkast og alle de personen som har deltatt å gjort noe i filmen i hvitt, ettersom jeg valgte en svart bakgrunn. Jeg tok ikke med noe mer på baksiden av coveret fordi jeg følte det ble veldig rotete da.


Her er den ferdige filmplakaten min, den ble heller ikke slik som jeg tenkte den skulle se ut når jeg lagte skissene. Jeg har valgt å bruke svart på tittelen og på skuespillerne fordi jeg følte det var det som passet best til filmen, og det som så best ut på plakaten. Grunnen til at man bare ser litt av dark dealer er fordi hun skal komme jeg snikende innpå nerden, og dette skal skape en mystisk stemning. Det at jeg har uthevet etternavnet til skuespillerne litt ekstra er fordi, jeg ville legge mer vekt på etternavn. Bildet på filmplakaten ble først redigert i Photoshop, også la jeg det inn i Illustrator og la til teksten, og ferdigstilte det slik jeg ville ha det.


MÅLGRUPPE:
Målgruppen til filmplakaten og dvd-coveret er gutter og jenter i alderen 14-17, altså typiske ungdommer. Det er mest beregnet for ungdommer i Rogaland, ettersom det er brukt stavangerdialekt i filmen, og dette er kanskje ikke like forstående for alle. Utdannelsesnivået deres er ungdomskolen og videregående, altså elev/student. Økonomien deres ligger mellom 1000-3000kr i måneden, de jobber litt etter skoletid. De har en god holdning, og liker å trene, høre på musikk og være med venner. De bør ha en normal teknologisk kompetanse, at de vet hvordan tv, datamaskin og telefon fungerer, mer enn dette er ikke nødvendig. 

PERSONAER:
Simen er 15år, han bor i Bergen, han går på ungdomsskolen, han har også en jobb noen kvelder i uka etter skolen på en klesbutikk for menn, han tjener 3000kr i måneden. På fritiden spiller han fotball, hører på musikk, trener på treningssenter, se film og spille. Han kjøper endel spill og filmer. Han har god forståelse for datamaskin, og har en mac. I tillegg har han en Samsung Galaxy S4.

Julie er 17år, hun bor i Sandnes, hun går på videregående skole, i tillegg jobber hun i et matbutikk noen dager i uka, hun tjener 5000kr i måneden. Hun ønsker å bli fotograf når hun blir eldre. På fritiden driver hun med turn, danser, hører på musikk, tar bilder og hun liker også å se film. Hun kjøper noen filmer og cd-er. Hun har en mac, Iphone og nettbrett.

Marita er 14år, hun bor i Oslo, hun går på ungdomsskolen, hun jobber på en cafe noen dager i uka, og tjener 2000kr i måneden. Hun er veldig glad i klær og mote. På fritiden trener hun på treningssenter, er med venner, ser film, blogger og spiller håndball. Hun kjøper en del klær og noen filmer. Hun har en mac, HTC og nettbrett.

PROSESSMODELLEN:
Senderen er vi som har laget plakaten og coveret, og mottakeren er ungdommer i alderen 14-17år. Budskapet i fimen er at folk skal få en forståelse av hva narkotika gjør med folk, og at det ikke er bra. Innkodingen består av hva vi klarer å formidle videre til mottakerene av filmen, for å selge dem filmen vår. Avkodingen består av i hvilken grad mottakeren klarer å forstå budskapet. Noen ganger kan det komme støy mellom senderen og mottakeren, hvis mottakeren oppfatter budskapet feil, eller senderen ikke viser budskapet klart nok. Støyen på dvd-coveret kan være det at tittelen er i dobbel tekst, og det kan være mottakeren misforstår dette.

RESEARCH - FILMPLAKAT:
Felles for mange filmplakater er at tittel ofte står nede på filmen, under bildet på en måte. Og et annet kjennetegn er at mange av de har regi, script, lyd, bilde o.s.v. under tittelen, oftest er dette i hvit. Felles er også at de fleste filmplakater har hvit tittel, kanskje for å fange oppmerksomheten lettere, fordi hvit er en lys farge som tiltrekker seg oppmerksomhet. De bruker også et spennende bilde, eller et bilde som gjør mottakeren nysgjerrig.