Sider

mandag 14. oktober 2013

Film med hovedfokus på Hollywoodmodellen

Denne uken har vi fått en ny oppgave som skal gå over to uker, oppgaven går ut på at vi skal lage en film med hovedfokus på Hollywoodmodellen. Det vi kan lage er kortfilm, stopmotion/animasjon eller dokumentar der vi skal bruke historiefortelling med filmatiske komposisjoner, utsnitt og virkemidler. Det første vi skal gjøre er å lage manus/storyboard/shotlist, og alle skal blogge individuelt gjennom oppgaven. I tillegg skal filmen vare i max 3minutter. Filmen skal være en spenningsfilm, og inneholde anslag, konflikt, løsning, en protagonist med karakterutvikling og en antagonist.


Jeg er på gruppe med Lillian og Levi. Filmen vår skal handle om kidnapping på en skole, rektoren skal kidnappe ei jente som går på skolen. Filmen skal begynne med at skolen er slutt, og at hun er på vei ut av skolen for å komme seg hjem. Rektor kommer springende bak henne og sier at hun kan sitte på med han hjem. Bort til bilen slår de av en prat, og snakker om hvordan det går på skolen. Helt uventet sier rektor at han alltid har vært litt fascinert av henne, hun blir overrasket og spør hva han mener med det. Han forteller om facebook-profilen, og bildene hun legger ut. Dette gjør henne redd, og hun forteller at hun heller kan gå hjem, men dette er ikke greit for rektoren.

Den rollen jeg skal ha nå når vi lager film er at jeg skal være kameramann. Hvis jeg bruker kameraet rett kan jeg få til å skape forskjellige effekter under innspillingen av filmen. Et viktig filmatisk virkemiddel er bildeutsnitt. Utsnittet er avstanden av det vi kan se i bildet, og det er viktig å bruke bildeutsnitt på rett måte for å få frem det vi ønsker at seeren skal fokusere på. Min oppgave er å få frem budskapet i filmen ved å bruke de ulike filmatiske virkemidlene gjennom kamera. En annen effekt vi kan bruke er perspektiv, de ulike perspektivene skaper forskjellige effekter. Kameraføring er og et viktig filmatisk virkemiddel, hvordan man velger å føre kameraet har mye å si for hvordan filmen blir seende ut.

I tillegg til at jeg skal være kameramann, skal jeg være Script også. Da har jeg ansvar for å følge med på skuespillerne, at de ser like ut i de ulike klippene, og at de ikke forandrer på håret før neste klipp for eksempel. Jeg har også ansvar for å fortelle skuespillerne hva de skal si, hvis de glemmer replikkene sine.

Nå er vi snart ferdige med manuset, vi holder på å ferdigstille det. Når det er ferdig skal jeg legge det ut på bloggen, vi har også bestemt oss for å filme på mandag. Her er det ferdige manuset:


EXT. SKOLEGÅRD - DAG

Skoleklokken ringer, og en elever kommer ut av inngangsdøren til Pinne barneskole. Sist ut kommer MATHILDE (12), med en liten skolesekk på ryggen og musefletter. Hun stopper ett stykke bort fra inngangspartiet, og ser bortover en lang vei. Hun sukker, retter på sekken og begynner å gå.

INT. REKTORS KONTOR - SKOLE - DAG

Rommet er mørkt, og de eneste lyskildene er en computerskjerm og noe sollys som slipper inn mellom persienner. Bak en skrivepult sitter rektor SIGMUND SPANKLER (35), og bruker en pc. Facebook-profilen til MATHILDE. Skjermen reflekteres i brillene han bruker, og ett smil kruser seg om munnen hans. Han spinner rundt i kontorstolen, og vi ser rektorsikltet i forgrunnen på pulten. Han ser ut vinduet.

EXT. SKOLEGÅRD - DAG

En gjeng barn går forbi kameraet. MATHILDE kommer litt etter, og henger litt med hodet.

INT. REKTORS KONTOR - SKOLE - DAG

Rektoren smiler ekkelt, og begynner å gå mot døra.

EXT. SKOLEGÅRD - DAG

MATHILDE går for seg selv. SIGMUND kommer ut ytterdøren.

SIGMUND

(Roper)

Hei, vent litt!

MATHILDE snur seg, og ser at rektoren hennes nærmer seg gående. SIGMUND kommer helt bort.

SIGMUND

Hei MATHILDE, er du på vei hjem?

MATHILDE

Ja...

SIGMUND

Så mamma konne ikkje henta deg i dag?

MATHILDE

Nei, eg må gå heilt heim sjøl...

SIGMUND

Men, eg kan jo kjøra deg?

MATHILDE smiler bredt.

MATHILDE

Ja!

SIGMUND

Bilen min e borte på parkeringsplassen.

SIGMUND smiler lurt til henne, og de begynner å gå bortover mot parkeringsplassen.

SIGMUND

Går alt bra på skolen?

MATHILDE

Njaa... Matte e vanskeligt...

SIGMUND

Ja eg kan jo lære deg litt... koss du plusse 1 og 1 og sånt?

MATHILDE

Det kan eg jo! Det e bare vanskeligere ting...

SIGMUND

Meine du 69 og sånt?

MATHILDE ser uforstånde på rektor.

MATHILDE

Eg forstår ikkje...

SIGMUND

Eg kan forklare det i bilen.

De går stille i ett par sekunder.

SIGMUND

Eg har alltid vært litt fascinert av deg MATHILDE.

MATHILDE

Å?

SIGMUND

Ja, eg har jo sett facebookprofilen din... For å sei det sånn så holde du holde meg oppe om nåttå. Og de bildene...

MATHILDE ser forskrekket på SPANKLER. Hun stopper opp, og rektor snur seg mot henne.

MATHILDE

Rektor, eg tror eg kan gå heim skjøl...

SIGMUND

Nei! Du komme me meg!

SPANKLER prøver å gripe tak i MATHILDE. Hun begynner å løpe vekk. Rektoren tar tak i sekken hennes. Han river henne med seg, og sleper henne etter seg mot parkeringsplassen.

Ting gikk ikke helt som planlagt for oss, når vi skulle ut å filme fikk vi ikke lov til å filme der vi skulle. Og dagen etterpå ble jeg syk, derfor fant vi ut at vi var nødt til å gjøre noe annet. Vi bestemte oss derfor for å lage en ny ide, og filme den. Den nye ideen vår går ut på "dealing" av stoff, der en nerd blir tvunget til å prøve og selge stoff for å være med i gjengen.

I dag er det onsdag, og vi har filmet til den nye ideen vår. Siden dette på en måte ble vår backup blir nok dessverre ikke filmen like bra som den skulle blitt. Jeg er kameramann og filmet det vi skulle filme i dag. Vi ble enige om scenene og hvilke kamerautsnitt vi skulle ha, også var det bare å kjøre på med filmingen. Nå er det bare redigeringen av filmen som gjenstår, det blir gjort i dag og i morgen. 

Nå er jeg nesten ferdig med redigeringen av filmen, og det begynner å ligne på en film nå. Redigeringen har gått bra, og jeg har funnet ut av det jeg trengte til å redigere ferdig. Nå er jeg da ferdig med redigeringen, og jeg skal levere inn filmen snart.